Picture
Ik ben Mieke Van der Vaerent, gehuwd en moeder van twee kinderen.

In eerste instantie was ik lerares in het volwassenen kunstonderwijs. Daarnaast groeide mijn interesse voor de energetische geneeswijzen. Dat begon met de Bach bloesem remedies, die ik goed leerde kennen via cursussen bij de Walnoot in Brasschaat. Later werd ik gebeten door de voetreflexologie. De basisopleiding kreeg ik van Gerard Maas bij Aquamarijn in Eindhoven. Daarna volgde ik diverse bijscholingen zoals metamorfose massage en lymfedrainage. Vervolgens de driejarige opleiding Consulent voor Natuurlijke Leefwijze bij de Ignoramus academie in Hasselt. Deze opleiding heeft mij veel meer inzicht gegeven in de universele energie en de mechanismen van het leven. Verder volgde ik bij Ignoramus het eerst jaar van de cursus chakra- of evolutiepsychogie.


Voetreflexologie en Bach Bloesem therapie vullen elkaar mooi aan. Ik gebruik ze graag samen of naast elkaar in mijn praktijk.

Omdat ik het belangrijk vind dat zoveel mogelijk mensen met de voetreflexologie in aanraking komen geef ik al jarenlang korte cursussen waarin iedereen op een bevattelijke manier de basistechnieken en kartografieën kan aanleren. Momenteel geef ik de cursus op het CVO Sint-Lutgardis in Mol.

In de combinatie van het lesgeven (aan groepen) en de praktijk (individueel) vind ik mijn evenwicht. Ook de afwisseling van creativiteit en zorgen vind ik fijn. In mijn vrije tijd schilder ik en ben ik graag met kleur en natuurlijke materialen bezig. Dit is voor mij een uitlaatklep voor de opgedane indrukken die ik tijdens mijn werk en lesgeven opdoe. Alles samen geeft het me veel energie.


.