Picture
Voetreflexzonetherapie, ook wel voetreflexologie genoemd, is een eeuwenoude holistische geneeswijze die de laatste jaren steeds meer herondekt en geherwaardeerd wordt.
De reflexologie heeft in de eerste plaats als resultaat een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning. De levensenergie kan beter door het lichaam stromen.
Door de ontspanning worden blokkades opgeheven. Deze blokkades uiten zich in de vorm van ongemakken zoals hoofdpijn, nekklachten, verstoorde stoelgang, menstruatieklachten, rugpijnen, enz.
Door bepaalde aanraking van de voet wordt de afvoer van gifstoffen, die opgeslagen zitten tussen en in de cellen, gestimuleerd. Op deze manier kan er meer bloed naar de cellen gaan en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geoptimaliseerd. Het lichaam heeft zelf de kracht om te herstellen.

Alles wat in ons lichaam zit heeft zijn reflectie in de voeten. Alles wat rechts in het lichaam zit, zit in de rechtervoet. Wat links in het lichaam zit, zit in de linkervoet. Alles wat het hoofd betreft zit in de tenen. Het borstgebied zit op de wreef en op de zool. Wat in de buik zit, zit op de hiel. De armen en de benen zitten op de buitenzijde van de voet, op de binnenzijde van de voet zit de wervelkolom. Heel het lichaam zit keurig op de anatomische manier gereflecteerd in de voeten.

Voetreflexologie is een eenvoudige geneeswijze met prachtige resultaten. Het is een mooie aanvulling voor de natuurlijke huisapotheek.













.